Partner in Balans helpt bij het behouden van een gezonde balans in het dagelijks leven

Wanneer het in tijden van Corona lastig is om op huisbezoek te gaan kan hulpverlening op afstand oplossing bieden. Het is onze missie om juist in deze moeilijke tijd zorg te continueren. Ben je een professional in de zorg voor mensen met dementie en hun naasten en wil je toch op afstand zorg kunnen blijven bieden? Neem dan contact met ons op via info@partnerinbalans.nl voor meer info.

Het fijne van de modules is dat je ze altijd kunt toepassen op jouw eigen situatie. Daarom werkt het zo goed. Iedere module levert concrete acties op. Ik heb ervaren dat deze cursus mij structuur heeft gegeven. Bovendien ben je er alleen mee bezig op de momenten waarop het jou goed uitkomt.

Wim (61 jaar)

Kies welke module u wilt gaan volgen

Samen met uw coach maakt u een keuze voor de gewenste modules. De modules hebben elk hun eigen thema, zodat u zelf kunt kiezen waar u het meeste behoefte aan heeft of waar u meer over wilt weten.

Introductievideo

Elke module start met introductievideo waarin lotgenoten vertellen over hun ervaringen en tips geven voor andere mantelzorgers.

Toelichting

Hierna krijgt u een toelichting met meer informatie en tips.

Toegespitst op uw eigen situatie

Vervolgens maakt u een opdracht waarbij u uw persoonlijke situatie in kaart brengt.

Stapsgewijs uw doelen bereiken

Elke module sluit af met een stappenplan waarbij u stapsgewijs kunt leren om met kleine aanpassingen uw leven samen zo goed mogelijk kunt houden.

U hoeft het niet alleen te doen

Uw persoonlijke coach helpt u bij het doorlopen van de cursus en geeft feedback bij de gemaakte opdrachten.

Mantelzorg kies je niet, dat komt op je pad met alle vragen van dien. Deze cursus leert je problemen anders te benaderen en de mantelzorgers in de filmpjes begrijpen je situatie. Ik denk vaak terug aan hun praktische tips.

Lisa (74 jaar)

Voor wie is de cursus bedoeld?

Deze cursus is voor iedereen die iemand in zijn omgeving heeft met geheugenklachten of (beginnende) dementie. U zorgt voor deze persoon, alleen of samen met anderen en kunt te maken krijgen met onzekerheden, veranderingen en moeilijke situaties. De cursus wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. U kunt zelf de thema’s kiezen waar u aan wilt werken.

Hoe kan ik deelnemen aan Partner in Balans?

De cursus wordt momenteel op diverse plekken aangeboden. Wilt u kijken of de cursus ook bij u in de buurt wordt aangeboden, of wilt u online deelnemen, neem dan contact op via: info@partnerinbalans.nl.

Veelgestelde vragen

Ik ben een naaste van iemand met dementie en wil graag starten met de Partner in Balans cursus
Waar kan ik de cursus volgen?

Er zijn een aantal zorgorganisaties die de Partner in Balans cursus aanbieden. Informeer naar de mogelijkheden bij uw casemanager dementie. Als u graag wilt weten of er zorgorganisaties bij u in de regio de Partner in Balans cursus aanbieden kunt u contact opnemen met info@partnerinbalans.nl.

Op welke dagen en waar vindt de cursus plaats?

Partner in Balans is een online cursus die u volgt via uw computer, laptop of tablet. Tijdens deze online cursus wordt u begeleid door een zorgprofessional.

Wat heb ik nodig?

U heeft een computer, laptop of tablet nodig met toegang tot het internet.

Wat kost de deelname?

Dit is afhankelijk van de zorgorganisatie waar u contact mee heeft. Deelname is vaak kosteloos, maar het kan zijn dat de zorgorganisatie een eigen bijdrage vraagt. Neem voor meer informatie hierover contact op met uw zorgorganisatie.

Mijn zorgprofessional biedt de Partner in Balans cursus niet aan. Wat zijn de mogelijkheden?

U kunt uw casemanager dementie vragen of deze of een van zijn/haar collega’s de cursus wilt aanbieden. U kunt inventariseren of er in uw regio een andere zorgorganisatie is die de Partner in Balans cursus aanbiedt.

Ik ben een naaste van iemand met dementie en volg de Partner in Balans cursus
Hoe log ik in?

Zodra uw zorgprofessional voor u een account heeft aangemaakt ontvangt u een email. Via deze email kunt u een wachtwoord instellen. Vervolgens kunt u inloggen op www.partnerinbalans.nl

Na het inloggen zie ik geen modules. Wat nu?

Uw zorgprofessional moet de door u gekozen modules toevoegen. Als u geen modules ziet stuur dan een bericht naar uw zorgprofessional.

Ik ben een zorgprofessional en wil graag starten met de Partner in Balans cursus
Hoe moet ik een account aanmaken?

U kunt niet zelf een account aanmaken. Neem vrijblijvend contact op met info@partnerinbalans.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Wat wordt er van mij verwacht?

Als zorgprofessional begeleidt u naasten van mensen met dementie, die in zorg zijn bij uw organisatie en/of waarvan u de zorgprofessional bent. U bent tijdens de online cursus het vaste aanspreekpunt een geeft een reflectie op enkele gemaakt opdrachten. Vooraf kunt u een online training volgen waarin uw rol nader wordt toegelicht.

Is de cursus alleen voor partners of ook voor andere naasten?

Het kan ook door andere naasten worden gevolgd: het kan zijn dat u zich soms niet helemaal herkent in de voorbeeldfilmpjes, maar de opdrachten en stappenplannen zijn gespitst op persoonlijke vragen die mantelzorgers in het algemeen kunnen hebben.

Waar kunnen wij als coaches terecht met vragen?

U kunt met uw vragen terecht bij het mailadres: info@partnerinbalans.nl.

Meer informatie