Partner in Balans helpt bij het behouden van een gezonde balans in het dagelijks leven

Het fijne van de modules is dat je ze altijd kunt toepassen op jouw eigen situatie. Daarom werkt het zo goed. Iedere module levert concrete acties op. Ik heb ervaren dat deze cursus mij structuur heeft gegeven. Bovendien ben je er alleen mee bezig op de momenten waarop het jou goed uitkomt.

Wim (61 jaar)

Kies welke module u wilt gaan volgen

Samen met uw coach maakt u een keuze voor de gewenste modules. De modules hebben elk hun eigen thema, zodat u zelf kunt kiezen waar u het meeste behoefte aan heeft of waar u meer over wilt weten.

Introductievideo

Elke module start met introductievideo waarin lotgenoten vertellen over hun ervaringen en tips geven voor andere mantelzorgers.

Toelichting

Hierna krijgt u een toelichting met meer informatie en tips.

Toegespitst op uw eigen situatie

Vervolgens maakt u een opdracht waarbij u uw persoonlijke situatie in kaart brengt.

Stapsgewijs uw doelen bereiken

Elke module sluit af met een stappenplan waarbij u stapsgewijs kunt leren om met kleine aanpassingen uw leven samen zo goed mogelijk kunt houden.

U hoeft het niet alleen te doen

Uw persoonlijke coach helpt u bij het doorlopen van de cursus en geeft feedback bij de gemaakte opdrachten.

Mantelzorg kies je niet, dat komt op je pad met alle vragen van dien. Deze cursus leert je problemen anders te benaderen en de mantelzorgers in de filmpjes begrijpen je situatie. Ik denk vaak terug aan hun praktische tips.

Lisa (74 jaar)

Voor wie is de cursus bedoeld?

Deze cursus is voor iedereen die iemand in zijn omgeving heeft met geheugenklachten of (beginnende) dementie. U zorgt voor deze persoon, alleen of samen met anderen en kunt te maken krijgen met onzekerheden, veranderingen en moeilijke situaties. De cursus wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. U kunt zelf de thema’s kiezen waar u aan wilt werken.

Hoe kan ik deelnemen aan Partner in Balans?

De cursus wordt momenteel op diverse plekken aangeboden. Wilt u kijken of de cursus ook bij u in de buurt wordt aangeboden, of wilt u online deelnemen, neem dan contact op via: info@partnerinbalans.nl.