Ik ben zorgmanager

Bent u een manager of coordinator in een zorgorganisatie? Partner in Balans biedt een mooie kans om uw organisatie te innoveren door uw personeel te ondersteunen met een wetenschappelijk gevalideerde interventie. In de Partner in Balans interventie worden zorgprofessionals opgeleid door de onderzoekers aan de Universiteit Maastricht in de concepten zelf-management, online ondersteuning en persoonsgerichte zorg. Onderzoek toont aan dat:

1. Zorgprofessionals rapporteren dat ze efficienter werken en een verrijkte relatie met de mantelzorger hebben.

2. Mantelzorgers na de interventie verhoogde zelf-effectiviteit en kwaliteit van leven ervaren. Voor het gebruik van Partner in Balans is een licentie nodig. Een licentie heeft een geldigheid van 12 maanden waarbinnen onbeperkt gebruik kan worden gemaakt van alle functionaliteiten van Partner in Balans.

Abonnement

Betaal elk kwartaal achteraf de licenties die in het voorgaande kwartaal geactiveerd zijn.

  • Technische ondersteuning voor coaches en organisatie beheerders
  • Inhoudelijke ondersteuning voor coaches
  • Intervisie bijeenkomsten
  • Toegang tot community
  • Nieuwsbrieven, podcasts, webinars

Pakket

In de vorm van een pakket van meerdere licenties, eventueel inclusief een coachtraining.

  • Technische ondersteuning voor coaches en organisatie beheerders
  • Inhoudelijke ondersteuning voor coaches
  • Intervisie bijeenkomsten
  • Toegang tot community
  • Nieuwsbrieven, podcasts, webinars

Partner in Balans heeft collecties voor

Dementie op jonge leeftijd

Bekijk collectie

Frontotemporale dementie

Bekijk collectie

Huntington

In ontwikkeling

We zijn altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe collecties voor meer doelgroepen voor Partner in Balans. Neem voor de laatste ontwikkelingen contact met ons op.

Frans

partner van een echtgenote met dementie

Al vroeg na de diagnose FTD bij mijn echtgenote volgde ik als mantelzorger de training Partner in Balans. Het heeft mij geholpen om op de been te blijven, zelf de regie in handen te kunnen blijven houden in de meest moeilijke perioden van het ziekteproces. Mijn vrouw kon er langer door thuis blijven wonen!

partner

van iemand met frontotemporale dementie

Ik ben blij met de feedback en complimenten die ik van mijn coach heb gekregen. Het gevoel dat ik de zorg voor mijn naaste aankan is daardoor vergroot.

partner

van iemand met frontotemporale dementie

Het blijft nog steeds een rotziekte, maar door de Partner in Balans modules heb ik handvatten gekregen hoe ik door kan. Ik ben heel blij dat ik dit programma tegenkwam en er meteen mee aan de slag kon, ook toen ik nog niet aan andere hulp toe was.

Mw. T.

partner van een echtgenoot met geheugenklachten

Mantelzorg kies je niet, dat komt op je pad met alle vragen van dien. Deze cursus leert je problemen anders te benaderen en de mantelzorgers in de filmpjes begrijpen je situatie. Ik denk vaak terug aan hun praktische tips.

Dhr. L.

partner van een echtgenote met dementie

Na de diagnose komt een periode met nieuwe onzekerheden. Hoe gaat dit verder? Hoe kom ik zelf aan ontspanning toe? Deze cursus heeft mij de nodige ondersteuning gegeven op het juiste moment, op een manier die bij mijn behoeften en mogelijkheden past.

Els

casemanager

Door te focussen op een specifiek probleem of situatie, worden er andere problemen besproken die normaal niet aan bod komen. Het zorgt voor een nieuwe routine voor de coach en de cliënt. Ik heb gemerkt dat het de relatie die je met mensen hebt verrijkt.

Kimberly

heeft een 55-jarige vader met Alzheimer

De video’s van lotgenoten hebben me aan het denken gezet. Ik ben nu echt aan het zoeken wat ik met mijn vader nog kan doen.

Peter

heeft een 63-jarige vrouw met Parkinson

De module die me het meest aansprak was inzicht in jezelf, ik wil de lat vaak te hoog leggen. Nu kan ik het wat makkelijker naast me neerleggen.

Annet

heeft een 51-jarige man met Parkinson

Ik zou de modules aan andere partners aanbevelen. Je wordt teruggeworpen op jezelf, je bent niet alleen met je zorgen. Dat was ook helpend met de filmpjes, gedeelde smart is halve smart.

John

heeft een 56-jarige vrouw met Alzheimer

Door het programma heb ik echt naar mezelf gekeken. Wat ik goed doe en wat ik beter kan doen.

Hoe kan ik deelnemen aan Partner in Balans?

De online cursus wordt momenteel door diverse zorgorganisaties aangeboden. Wilt u weten of uw zorgorganisatie Partner in Balans al aanbiedt? Neem dan contact met ons op via het formulier.

Veelgestelde vragen